Omavalmennus ja personal trainerin hankkiminen – mitä tulee tietää?

Oletko miettinyt personal trainerin palkkaamista tai jo alkanut etsintätoimiin? Siinä tapauksessa me voimme auttaa sinua ja toivomme, että hyödyt artikkeleistamme parhaalla mahdollisella tavalla ennen kuin poistut sivustoltamme. Lisäksi sivustomme kattaa tekstejä, joista on hyötyä jokaiselle ihmiselle, joka on hiemankin kiinnostunut kuntoilusta ja terveellisestä elämäntyylistä. Ja vaikka kiinnostusta ei nyt olisikaan, kenties me saamme kunnian herättää sen henkiin. Personal trainerin hankintaan kohdistuen suosittelemme lukemaan aiheita “Kannattaako kuntoilijan hankkia omavalmentaja” ja “Millainen on hyvä omavalmentaja” käsittelevät artikkelit:

Tällä sivulla käymme hieman läpi personal trainerin, tai suomeksi ilmaistuna omavalmentajan, hankintaan kohdistuvia asioita. Tämän sivun lopusta löydät myös muita hyödyllisiä ja suosittuja aiheita, vaikka omavalmentajan hankkiminen ei olisikaan kohdallasi oleellista.

Kehotamme sinua lukemaan tällä sivustolla esiintyviä tekstejä läpi monipuolisesti, sillä jokainen artikkeli on sisällöltään kattava eikä tiedon hankkiminen ole koskaan turhaa. Jos vielä pohdit personal trainerin hankintaa, suosittelemme artikkelia sivustollamme, joka keskittyy siihen, kannattaako kuntoilijan hankkia ylipäätänsä omavalmentaja.

Tiedon hankkiminen ja lähipiirin tiedustelu

Omavalmentajan hankkiminen voi kuulostaa hieman haastavalta, varsinkin jos haluaa löytää hyvän omavalmentajan ja tähtää ammattitaitoon. Tosin todellisuudessa, kunhan kerää tarpeeksi tietoa ylös ja lukee ennen hankintaa, mitä kannattaa huomioida personal trainerin palkkaamisessa, tehtävä helpottuu huomattavasti, eikä haaste tunnukaan enää niin suurelta. Olemme omistaneet aiheelle kokonaisen ”Näistä on hyvä omavalmentaja rakennettu” -artikkelin: On kriittistä tutustua tähän aiheeseen, sillä sen kautta opimme tarkalleen, minkä tyyppisiä valmentajia välttää ja keihin voimme luottaa.

Monet aloittavat etsintänsä kyselemällä tutuiltaan, jos he sattuisivat tietämään jonkun henkilön, joka omavalmentaa ja on hyvä työssään. Yleensä löytyy ainakin yksi henkilö, jolla on tietoa asiasta, nimittäin personal training on ammattialana nouseva, ja yhä enemmän ihmiset tietävät tai ovat kuulleet personal trainingista.

Kumminkin jos sattuu olemaan, että kukaan lähipiiristä ei tiedä asiasta, mikä voisi olla seuraava vaihe? Luovuttaminen? Ei todellakaan, onhan some nykyään täynnä kaikenlaisia keskustelupalstoja ja sivustoja.

Somekanavat tutuiksi

Somesta, eli sosiaalisesta mediasta, pääsee hyvin alkuun, kun on päättänyt, että omavalmentajan hankkiminen on seuraava vaihe. Mitä sivustoja tarkalleen kannattaa sitten tutkia?

Facebookista löytyy nykyään ryhmiä, joihin voi liittyä vapaasti tai anomalla lupaa liittyä, ja lisäksi hausta saattaa löytyä kuuluisien personal trainereiden pystyyn laittamia sivuja. Heidän sivuiltaan löytyy tyypillisesti vinkkejä ja muiden asiakkaiden kommentteja tai jopa itse valmentajien postaamia kuvia heidän asiakkaistaan. Jo pelkästään haulla “Personal trainer” löytää kyseisiä sivuja.

Toinen monien käyttämä kanava on Instagram, joka keskittyy kuviin ja videoihin, tosin nykyään on yleistä kirjoittaa postauksien alapuolelle pitkiä tekstejä. Instagramissa valmentajat pääsevät luomaan yritysprofiileja ja vetämään potentiaalisia asiakkaita puoleensa, onhan Instagram suosittu nuorien keskuudessa.

Myös Google-haun hyödyntäminen on hyvä tapa sopivan omavalmentajan hankkimisessa. Kaikki hyvät omavalmentajat eivät kuitenkaan ole kuuluisia, joten älä heti sulje vaihtoehtoja, jos omavalmentajalla ei ole suuria määriä seuraajia. Saattaa hyvin olla, että he ovat varsin kyvykkäitä, mutta vasta uransa alussa.

Kun löydät potentiaalisen personal trainerin

Kun vihdoin uskot, että olet löytänyt sinulle oikea personal trainerin, seuraava vaihe on ottaa yhteyttä. Yhteydenotto on usein helpointa s-postitse. Viestissä kannattaa mainita taustastasi ja siitä, mihin olet pyrkimässä, jotta omavalmentaja tietää heti, voiko hän auttaa sinun tapauksessasi. Varsinkin, jos kyseessä on tietty laji, johon tarvitset omavalmentajaa, kannattaa yhteydenotossa ottaa selvää, onko omavalmentaja tarpeeksi osaava valmentamaan kyseillä alalla, ja onko hän ylipäätänsä vapaa ottamaan uusia asiakkaita. Jos saat negatiivisen vastauksen, älä huolehdi ja jatka etsintää!

Jos valmentaja vastaa positiivisesti viestiisi, seuraava vaihe on yleensä tapaaminen. Tapaaminen voi tapahtua toimistossa tai heti suoraan salilla. Mikäli tuntuu, että kemia ei mennyt kohdalleen kyseisen valmentajan kanssa, älä epäröi kieltäytyä tarjouksesta. Pahin tilanne on oppia asiat kantapään kautta, joten ota yhteyttä rohkeasti muutamaan omavalmentajaan, joista olet kiinnostunut.

Tapaaminen ei yleensä maksa, mutta jos kyse on hyvin suositusta personal trainerista, saattaa hän pyytää pientä takuusummaa. Tämä on kuitenkin pieni määrä verrattuna omavalmentajan palkkaamiseen.

Sopimuksen allekirjoitus

Muista ennen rahojen siirtämistä ja treenien aloittamista tehdä sopimus. Tämä kyllä yleensä hoituu valmentajan puolesta automaattisesti, sillä hänellä on valmiina jonkinlainen sopimuspohja, jota hän käyttää jokaisen asiakkaan kohdalla. Käy tarkalleen läpi sopimus, jonka allekirjoitat, ja juttele valmentajan kanssa avoimesti, jos on jokin kohta, mitä et ymmärrä, tai mistä et ole samaa mieltä. Kun sopimus on kirjoitettu, onnea ja mukavia treenihetkiä uuden omavalmentajasi parissa! Muistathan vielä lukea nettisivustomme muut vinkit.

Muuta luettavaa

Sivustomme ei ole ainoastaan niille, jotka ovat omavalmentajan hankkimisesta kiinnostuneita. Meiltä löytyy myös aihealueita ihmisille, jotka haluavat tietää enemmän urheilusta ja ovat vasta uransa alussa. Aloittelijoille suosittelemme käymään läpi vinkit kuntoilun aloittamiseen ja terveellisten elämäntapojen hyödyt. Meiltä löydät myös viisi vinkkiä hyötyliikunnan lisäämiseen ja pelejä, jotka kannustavat liikkumaan. Niille, jotka ovat tosissaan urheilusta kiinnostuneita ja ovat miettineet muodostaa siitä jopa uran itselle, suosittelemme lukemaan artikkelin, kuinka kouluttautua valmentajaksi. Lisäksi urheilulomat Suomessa ja ulkomailla saattavat kiinnostaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *