Urheilulomat ulkomailla – matkalle urheilemaan ja nauttimaan

Nautitko helteestä vai hieman viileämmästä ilmastosta, vaiko kenties lumisista ja mahdollisesti upeista vuoristoisista maisemista? Meillä kaikilla on unelmia, jotka monet ovat jo toteuttaneet ja vierailleet ns. ”unelmiensa lomakohteessa”. Millainen on sinun unelmien urheilulomasi ja missä? Onko se kaukana Suomesta vai mahdollisesti mahdollisimman lähellä lyhyen lennon tai automatkan etäisyydellä? Esimerkiksi naapurissamme Norjassa on upeita maisemia hiihtomatkalle, ja Portugalin Algarvessa on mahtavat golf-mahdollisuudet upeine maisemineen vain tuntien lentomatkan etäisyydellä Suomesta.

  • Mitä urheiluloma ulkomailla voi tuoda tullessaan?
  • Mitä harrastaa ja missä?

Onko toiveenasi viettää esimerkiksi muutaman viikon urheiluloma tennistä ja golfia pelaten auringossa sekä uiden ja nauttien lämpimästä säästä, kun Suomessa on talvi? Se on mahdollista useissakin etelän maissa. Talviurheilulajien ystävät voivat puolestaan etsiä talvista urheilulomaa kesälläkin vuoristosta. Hiihto-, lumilautailu- ja laskettelulomia sekä muita talviurheilulajeja voi harrastaa monin paikoin useissa maissa etenkin Alpeilla (Italia, Itävalta, Ranska) lähes ympäri vuoden.

Tutki ja suunnittele etukäteen internetin avulla

Internet on tietoa tulvillaan. Etukäteen kannattaa kerätä mahdollisimman paljon tietoa kohdemaasta ja suunnitella omaa treeniohjelmaa. Mitä haluat tehdä ja minne mennä kyseisen maan tai mahdollisen suurkaupungin sisällä ja ympäristössä? Tietoa löytyy jokaisella kielellä, ja mahdollisesti voit löytää jopa paikallisen suomalaisen oppaan, joka osaa paikallista kieltä. Opas voi esitellä treenikohteita ja muita harrastusmahdollisuuksia ja näyttää muutenkin kaupunkia. Paikalliset personal trainerit voivat antaa myös arvokkaita vinkkejä urheiluloman suunnittelussa. Lähde opettelemaan thai-nyrkkeilyn salat tai hiljenny jooga-retiirillä.

Mikäli matkustat pikaisesti urheilulomalle ja tarkoitus on tehdä nopea matka, niin tuolloinkin on hienoa vierailla ainakin kaupungin tai mahdollisesti maan upeimmissa nähtävyyksissä. Pikavisiitillä yhden tai muutamankin päivän aikana voi tutustua useisiin “MUST-käyntikohteisiin” erityisesti paikallisen oppaan avustuksella ja vinkeillä, jolloin matkasta saa enemmän irti verrattuna siihen, jos yrittää nähdä omatoimisesti paljon lyhyessä ajassa. Mikäli vietät käyntikohteessa useamman viikon urheillen, niin silloin ajan kanssa voi hyvin selvittää ja vierailla useissa turistien suosimissa kohteissa omatoimisesti.

Hermolepoa, akkujen latausta vai jotain muuta?

Matkustatko yksin, kaksin, perheen vai suuremman ryhmän kanssa ulkomaille? Luonnollisesti urheiluloman luonteen määrää suuresti, miten ja kenen kanssa matkustat. Toisinaan matkustamme rauhaa hakien omassa rauhassa, toisinaan etsimme elämyksiä suuren ryhmän tai perheen kanssa. Parhaimmillaan loma on rentouttavaa ja nautinnollista, toiset nauttivat uimisesta Kreikan saaristossa ja toiset golfpalloa lyöden Australiassa. Jo ulkomaan urheiluloma sinänsä on akkujen lataamista kenelle tahansa, onhan se ensikertalaiselle matkailijalle vähintään uuteen kulttuuriin tutustumista painojen nostelun ohella.

On kyse sitten rakkaimman harrastuksen suorittamisesta, mahdollisesta kilpailutilanteesta henkilökohtaisesti tai vaikka johonkin suurtapahtumaan osallistumisesta, niin maltti on valttia ja positiivisella asenteella yleensä asiat hoituvat hyvin. Matkailu avartaa ja avaa silmiä sekä mieltä aivan toisella tavalla kuin jos vain viettää aina urheilulomat kotimaassa. Sekä kotimaan matkailu että ulkomaan matkailu ja urheilu avartavat ja antavat kokemusta. Uusien asioiden oppiminen on aina kannattavaa ja suositeltavaa. Joten reippaasti matkaan vain ja liikkumaan ja urheilemaan sekä terveyttä parantamaan!

Unelmien urheiluloma budjettimatkailijan toteuttamana vai viiden tähden unelmaloman toteuttaminen?

Onko aikomus matkustaa ja tehdä budjettimatka mahdollisimman pienellä summalla vai nauttia kunnolla ja tehdä unelmien urheilu- ja lomamatka kerran elämässä periaatteella, jolloin ei ajatella ja katsella koko ajan hintoja? Vaikka sitä ylimääräistä rahaa ei “mattimeikäläisellä” yleensä ja usein ole, niin jokaisen tulisi joskus kokea ja onnistua toteuttamaan myös unelmien, niin sanottu viiden-kuuden tähden urheiluloma jossain paratiisikohteessa. Mikäli et ole koskaan kokenut unelmien urheilulomaa, niin tee päätös sen toteuttamisesta, keskity, niin siten se on täysin mahdollista.

Vaikka unelmien paratiisikohteen urheiluloma ulkomailla on yleisesti ottaen arvokas ja melko kallis, niin nykyään lennot ovat kuitenkin kohtuuhintaisia ja huomattavasti halvempia kilpailun takia kuin vuosia sitten. Jos viiden tai kuuden tähden urheilu- ja hotelliloma tuntuu kaukaiselta haaveelta, niin ei se sitä kuitenkaan tarvitse olla. Tee päätös ja valitse matkakohde, minne haluat matkustaa. Sitten jos rahaa ei ole juuri nyt tai edes seuraavaksi loma-ajaksi, niin ala säästämään, äläkä koske säästöihin, kunnes voit todella matkustaa.

Päätöksenteko

Kun on aika lopulta vihdoinkin toteuttaa unelmien urheiluloma unelmakohteessa ulkomailla, niin ei kun matkaan ja toteuttamaan sitä kauan kaivattua ja suunniteltua urheilulomaa ulkomailla. Onko se sitten rantaloma uiden Kanarialla, crossfit-kaupunkiloma Wienissä vai hiihtomatka Alpeille?

Meitä on joka lähtöön, ja toiset nauttivat jostakin toisesta, kun taas toiset nauttivat jostain muusta. Mistä sinä nautit ja pidät? Nautitko toisinaan rauhasta ja jopa maaseutuelämästä? Nautitko toisinaan vilkkaasta miljoonakaupungista olympialaisiin osallistumalla vai toisinaan vuoristokaupungeista ja toisinaan rannoista, tenniksestä ja veneilystä?

Minne matka vie ja missä on sinun unelmien urheilulomasi?

Onnea matkaan ja siihen, että unelmien urheiluloma ulkomailla onnistuu ja toteutuu. Kun kaikki menee urheilulomalla loistavasti, niin usein haluamme palata samaan kohteeseen ja tutustua paikkaan paremmin. Upeita urheiluloma kohteita maailmalla ovat esimerkiksi Rio de Janeiron osavaltiossa sijaitseva fantastinen pienkaupunki Búzios, ja mahtavat Iguassun putoukset Brasilian ja Argentiinan rajalla, Algarven rannikko ja Albufeira Portugalissa. Monte Carlo Monacossa, San Diego Kaliforniassa, värikäs Las Vegas, Geiranger Norjassa vuonoineen, Ocho Rios Jamaikalla, jne. Minne sinä suuntaat seuraavaksi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *