Oman elämän Personal Trainer – pidä huolta kehostasi

Fyysinen olomuotosi eli vartalosi on vain sinun vastuullasi ja siitä kannattaa todella pitää huolta. Vartalosi ja mielesi ovat asioita joista vain sinä voit olla vastuussa, eikä kukaan muu. Itsestään huolehtiminen ei ole aina helppoa, erityisesti kiireisinä aikoina. Muun muassa alkoholi, muut päihteet, sokeri, sekä noin miljoona muuta asiaa jotka ovat liiallisissa määrin haitallisia kehollemme ovat kuitenkin esillä vähintään viikoittain. Kaikki ei kuitenkaan ole niin musta-valkoista sillä esimerkiksi lasi punaviiniä viikossa saattaa olla terveellistäkin, johtuen punaviinin sisältämistä antioksidanteista. Pitää kuitenkin muistaa, että kohtuus tulisi pysyä kaikessa tekemisessä jotta niistä saa maksimaaliset terveyshyödyt irti.

Tässä artikkelissa tulemme pureutumaan siihen, miten juuri SINÄ voisit vaikuttaa omaan terveyteesi positiivisella tavalla. Kerromme vinkkejä esimerkiksi ruokavaliosta sekä treenaamisesta ja miten nämä on mahdollista sovittaa yhteen, vaikka olisit esimerkiksi perheellinen sekä työssäkäyvä ihminen.

Ruokavalion merkitys hyvinvoinnissamme

Ruokavaliosta voidaan olla montaa mieltä sillä sen voi ajatella kahdella tapaa. Toinen henkilö ajattelee, että kehoon on laitettava vain ja ainoastaan terveellisiä asioita jotta se pysyy kunnossa pidempään ja voit nauttia elämästäsi sitä kautta. Toinen osapuoli taas on sitä mieltä, että sinun tulisi nauttia kaikesta mitä ITSE haluat tehdä, jotta pystyt toden teolla nauttimaan elämästäsi. Tämä luonnollisesti tarkoittaa satunnaisia herkutteluja ja muita “epäterveellisten” ainesosien välittämistä kehoosi. Paljon kaivattu ja surullisesti pois nukkunutta Anthony Bourdainia lainaten: “Kehosi ei ole temppelisi vaan se on huvipuistosi. Nauti siis kyydeistä”. Tällä lausahduksella Bourdain tarkoitti juuri sitä, että varsinkin kulinaristisissa asioissa ei kannattaisi suosia aina sitä terveellisintä vaihtoehtoa, vaan sitä joka tekee sinut oikeasti onnelliseksi.

Kuten aikaisemmin jo mainitsimmekin, kohtuus kannattaa pitää kaikessa. Liiallinen porkkanoiden syönti voi aiheuttaa ongelmia siinä missä liiallinen sokerinsyöntikin on haitallista. Hyvän tasapainoin löytymiseen saattaa mennä kauankin sillä olemme kaikki yksilöitä. Sinun tulee kuitenkin oppia kuuntelemaan itseäsi sekä kehoasi jotta pystyt tekemään sen puolesta parhaimmat mahdolliset ratkaisut. Yksi asia kuitenkin kannattaa pitää mielessä: Muista nauttia elämästäsi, äläkä aseta itsellesi liikaa rajoitteita ruokavaliosi suhteen.

ravinto ja painot

Liikunta kompensoi ruokavaliota

Edellisessä kappaleessa keskustelimme ruokavalion merkityksestä ja sen vapaudesta, mutta emme vielä käsitelleet liikunnan merkityksestä YHDESSÄ ruokavalion kanssa. Nämä ovat ns. erottamaton pari, ainakin jos tähtäimenäsi on esimerkiksi lihasmassan kasvatus. Vaikka näiden ulkopuolelle jääkin kolmas terveyden haara (mielenterveys), sekin pääsee nauttimaan ruokavalion ja liikunnan tuomien hyötyjen moninaisuudesta. 

Liikunta paitsi tuottaa endorfiineja (ne saavat meidät tuntemaan hyvänolon tunnetta), on myös muutoin erittäin hyväksi kehollemme ja pitää meistä pidempään huolta. Oikealla ruokavaliolla ruokittuna liikunta saattaa olla elämäämme mullistava tekijä. Mikäli liikut riittävästi, sinun ei tulisi koskaan potea huonoa omaatuntoa esimerkiksi ruokavaliostasi tai siihen kuuluvista herkuista. Onhan kuitenkin aivan totta, että tasapainoiseen tuokavalioon kuuluu jokunen herkku oman mielen mukaan silloin tällöin. Tärkeintä on pidemmän ajan tasapaino, kuin jokapäiväinen kalorimäärien ja makrojen optimointi. 

Liikkumisesta voi myös tienata rahaa

Mikäli olet intohimoinen liikkuja ja seuraat esimerkiksi urheilua paljon, voit käyttää näitä tietoja hyväksesi nettikasinoiden tarjoamissa vedonlyönneissä. Internet on nykyään pullollaan erilaisia operaattoreita joiden alustojen kautta pääset seuraamaan, sekä lyömään vetoa suosikki urheilulajeistasi, tai urheilijoistasi. Pelkästään www.huimatvoitot.com sivustolle on kerätty kymmeniä operaattoreita jotka tätä mahdollisuutta tarjoavat. Tämä toimii myös hyvänä balanssina urheilun ja ruokavalion asettamalle kurille, jossa pääset hieman päästämään ylimääräisiä höyryjä ja nauttimaan vedonlyönnin tuomasta jännityksestä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *